Aktuellt i Vanda uf

VANDA UNGDOMSFÖRENINGS TRADITIONELLA JULFEST SÖNDAGEN DEN 9.12.2018 KL. 16 PÅ BJÖRKHEM

Julfesten har digert program för hela familjen. Vi får besök både av ett luciatåg från Mårtensdal skola som i traditionell stil sprider julstämning och av skönsjungande fantasifulla figurer från Elsa Beskows välkända värld. Vi får nämligen se och höra smakprov ur den pinfärska fantasioperan Tomtebobarnen med Opera Tellus. Efter julgröt som mättar magen bjuder Dan Söderholm på clownföreställningen Det var en gång - en saga framförd med hjälp av masker och improvisation. Gratis inträde även för dej som kanske inte är medlem i Vanda UF. Ta med en namnlös julklapp och kanske en slant för lotteriet.

 

KURS I FÖRSTA HJÄLP I JANUARI

Kom med och friska upp dina kunskaper i första hjälp! Kursdragare Christine Stockmann-Broo håller Röda korsets FHJ1-kurs i första hjälpen under fyra vardagskvällar; må. 7.1., ons. 9.1., må. 14.1. och ons. 16.1. kl. 18-21. Deltagaravgift 40 €/person, vilket är betydligt förmånligare än att gå motsvarande kurs på annat håll. Bindande anmälan till Maggi: maggi.forsellbackstrom@gmail.com, 050-5639696 senast 15.12.2018.

 

DRAMAVECKOSLUT FÖR BARN                    19.-20.1.2019 KL.10-14

Är du mellan 9 och 14 år och sugen på att spela teater? På Vanda UF:s dramakurs improviserar vi fram egna scener. Vi övar sceniskt uttryck genom bland annat röstövningar. Kursen passar både för dig som skådespelat tidigare och för dig som vill pröva på teaterns magi. Föreningen bjuder på lätt lunch. Kursledare: Heini Rautoma, dramapedagog Anmäl dig/fråga mer: heini.rautoma@gmail.com, 050-3616058.

ÅRSMÖTE TI. 5.2.2019 kl. 18.30

Efter mötet håller Mikael Sjövall föredrag om svenskbygderna i Estland c. kl. 19.30. Kaffeservering.

 

VANDA UNGDOMSFÖRENING 110 ÅR!

Vanda ungdomsförening fyller jämna år 2019 och vi kommer att fira jubileumsåret på många olika sätt. Höjdpunkten blir JUBILEUMSFESTEN LÖ. 13.4.2019 PÅ BJÖRKHEM. Pricka redan nu in datumet i kalendern. Vi återkommer med närmare information under våren. Vi kommer också att ge ut en JUBILEUMSPUBLIKATION över de senaste 10 åren i föreningens historia och behöver din hjälp med bildmaterial. Om du har bilder från olika evenemang och händelser på VUF, som kunde användas i publikationen, får du väldigt gärna kontakta någon i styrelsen. Vi kommer att be om lov av personer, som eventuellt syns på bilderna, innan de publiceras.

 

MEDLEMSPOST

Styrelsen strävar efter att skicka en så stor del av medlemsposten som möjligt per epost. Meddela gärna din epost-adress till info@vuf.fi om du vill ta emot medlemsinformationen via epost. Om du hellre vill ha breven med normal post som tidigare går det också bra.